Online egészségügyi adatvédelmi tisztviselő képzés
2022. május 4.

„Jól felépített, kimerítő szakmai ismereteket adó képzés, felkészült előadókkal. Döntéshozóknak is ajánlott!” (dr. Mechler András)

Online, élő, interaktív, államilag engedélyezett egészségügyi adatvédelmi tisztviselő képzésre kerül sor május 17-18-án tartunk. A képzés elérhető E-Learning formában is, így a résztvevők rugalmasan, saját időbeosztásuk szerint is elvégezhetik a tanfolyamot. Az online képzés lehetőséget nyújt azon Fejér megyei kollégák számára is a részvételre, akik a budapesti tantermi képzésen az utazás miatt nem tudtak volna részt venni. 

A képzés 32 kreditpontos, ami a belgyógyászat, bőrgyógyászat, radiológia, foglalkozás-egészségügy valamint a konzerváló fogászat és fogpótlástan szakképesítéssel rendelkező résztvevők számára szakma szerinti tanfolyamon megszerzett kreditpontnak minősül. Az egészségügyi szakdolgozók 16 kreditpontot vehetnek figyelembe, minősített szabadon választható továbbképzésként.

A képzés elvégzése sokak számára indokolt, hiszen a GDPR szerint olyan szervezetnek, ahol nagy mennyiségű egészségügyi adat kezelése történik, ki kell jelölni adatvédelmi tisztviselőt. Minden rendelőnek kötelező adatvédelmi tisztviselőt alkalmazni, ez alól csak az egyszemélyes praxis jelent kivételt. (Rendelőnek minősül az az eset is, ha 2 orvos dolgozik együtt, és az orvosoknak hozzáférésük van egymás betegnyilvántartó rendszeréhez, vagy közös betegnyilvántartó rendszert használnak.) 

A képzést rendelőintézetek, több orvosos praxisok és praxisközösségek számára állították össze. A résztvevők kifejezetten gyakorlati, praktikus tudást szerezhetnek az egészségügyi adatkezelésről, melyet munkájukban valóban alkalmazni tudnak. 

További információk és jelentkezés ide kattintva >>