Ismét találkoztak a senior orvosok Székesfehérváron
2022. szeptember 6.

A rendezvény keretében átadásra kerültek a Szent Márton díjak.

A Magyar Orvosi Kamara Székesfehérvári Szervezete évről évre megvalósítja Dr. Altorjay András  főorvos, a szervezet kuratóriumának elnöke tervét, mely szerint nem szabad teljesen elengedni a nyugdíjaskorú pályatársak kezét, hanem az éves találkozók során megoszthassák egymással szakmai tapasztalataikat, emlékeiket és érezzék, szükség van rájuk.

Az országban egyedül a megyénkben rendeznek ilyen eseményt, mely idén a 18. alkalom volt, melyet rendhagyó módon a Szent István Bazilika adott otthont, ahol Spányi Antal megyéspüspök köszöntőjét követően Dr. Altorjay András  mondott köszöntő beszédet és emlékezett meg azokról, akik már nem lehetnek köztünk. Ezután a Szent Márton emlékéremmel köszönte meg kollégái munkáját. Ezeken a találkozókon vendégül látják a szeniorokat, és kulturális programmal, műsorral és ünnepséggel fejezzik ki tiszteletüket.

Az ünnepségen átadásra kerültek a Szent Márton Díjakat, amelyet az orvosokat segítő munkájukért ebben az esztendőben, Spányi Antal, megyés püspök, Smohay András, művészettörténész, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója, és Szabó Bakos Györgyné, önkormányzati képviselő vettek át. Az egészségügyyben dolgozók közül pedig Dr. Bálint Éva, rheumatológus, Dr. Beh Mária, fül-orr-gégész, Dr. Gyuranecz Miklós, szülész-nőgyógyász, Dr. Heczel Sándor, szülész-nőgyógyász, Dr. Ignáth Ildikó, fogszakorvos, Dr. Répássy György, traumatológus, Dr. Schandl Károly, szülész-nőgyógyász, Dr. Szűts Marcella, belgyógyász, nefrológus és Dr. Tóth Tibor Imre, háziorvos és üzemegészségügyi szakorvos részesült az elismerésben.

 Ezt követően Smohay András kalauzolta az egybegyűlteket a Bazilika felújításának történetében, majd átmentek az Egyházmegyei Múzeumba és a Látogatóközpontba, a nap zárásaként ebéd és kötetlen baráti beszélgetés következett.